18. 1. 2023
Pokud si budete chtít uvařit brazilskou rybí polévku sururu, připravte si: rybí vývar, olivový olej, mořskou sůl, mletou papriku, sterilovaná loupaná rajčata, slávky jedlé se schránkou, zelenou papriku, rajčata, brambory, bobkový list, pepř černý celý, petrželovou nať a citron.
Feijoada je kombinace vepřového masa a obyčejných fazolí, z níž udělali Brazilci národní kulinářský poklad. Připravte si: černé fazole, uzeného vepřové koleno, ostrou paprikovou klobásu, hovězí maso, olej, cibuli, česnek, bobkový list, petrželku, jarní cibulku, sůl a černý pepř.
Místo příprav a dlouhého vaření si na skvělých brazilských jídlech pochutnali strávníci tasovické školní jídelny. Ve středu 18. ledna 2023 totiž paní kuchařky připravily jídlo z Ameriky. Kromě Brazílie se inspirovaly i Spojenými státy americkými, proto celý oběd korunoval pravý americký hamburger.
Za spokojené úsměvy jedlíků pak paní kuchařky dostaly hvězdy na jídelnovém Hollywood Boulevardu.
Celkovou atmosféru amerického kontinentu doplnili svými pracemi žáci 6. A (USA) a 9. B (Brazílie).
Mgr. Jaroslava Bínová
k prodeji v kanceláři školy